Parking Fund Nederland IV

Voltekend. Deelname in dit fonds is niet meer mogelijk

Meld u aan om als eerste de aankondigingen van nieuwe fondsintroducties te ontvangen.

Beleggen in openbare parkeergarages was in Nederland tot het recente verleden voornamelijk voorbehouden aan institutionele beleggers zoals pensioenfondsen. De zeer langlopende huurovereenkomsten en stabiele kasstromen maken parkeergarages echter ook voor veel particuliere beleggers tot een interessante aanvulling in een beleggingsportefeuille.

Parking Fund Nederland IV zal beleggen in twee openbare parkeergarages in Nederland: de bestaande openbare parkeergarage ‘Q-Park Enschede’ met 460 parkeerplaatsen, gelegen aan het Van Loenshof in Enschede en de in april 2016 op te leveren openbare parkeergarage ‘Wilheminapier’ met 231 parkeerplaatsen, gelegen op de Wilhelminapier in Rotterdam.

Beide objecten worden langjarig (respectievelijk 20 en 30 jaar) verhuurd aan Q-Park (met concerngarantie), een internationale off-street parkeeronderneming, gericht op hoogwaardige parkeerdienstverlening in gebouwde parkeervoorzieningen en parkeerterreinen op strategische locaties. De kernactiviteiten betreffen binnenstedelijk multifunctioneel parkeren, parkeren bij openbaarvervoers-knooppunten en parkeren bij ziekenhuizen.

Parking Fund Nederland IV is het vierde parkeergaragefonds voor particuliere beleggers dat Holland Immo Group in samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren introduceert. Hiermee wordt vervolg gegeven aan het succes van het in juni 2014 opgerichte Parking Fund Nederland III en de eerder opgerichte parkeergaragefondsen Parking Fund Nederland I (2012) en Parking Fund Nederland II (2013), die veel belangstelling kenden en boven prognose renderen.

Prognoses

 • Prognose totaalrendement
  9,0% per jaar
 • Uitkering
  Per kwartaal
 • Verwachte looptijd
  7-10 jaar
 • Partner
  Holland Immo Group
 • Minimale deelname
  € 10.000,-
 • Fondsvermogen
 • Beleggerskapitaal
  € 8.400.000,-
 • Hypotheek
  € 10.000.000,-

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

 • Bestaande parkeergarage in het centrum van Enschede
 • Nieuwe parkeergarage in Rotterdam (april 2016)
 • Respectievelijk 20 en 30 jaar verhuurd aan Q-Park
 • Hypotheekrente voor 7 jaar gefixeerd
Daan Wildschut
Projectmanager

‘De drie parkeerfondsen die wij tot nu toe samen met Holland Immo Group hebben gelanceerd, zijn bijzonder goed ontvangen in de markt. En nog belangrijker: ze renderen boven prognose. Parking Fund Nederland IV heeft alles in zich om minstens net zo’n succes te worden: een parkeergarage centraal in de binnenstad van Enschede en een nieuwe parkeergarage op dé culinaire en culturele hotspot van Rotterdam, de Wilhelminapier. Q-Park bevestigt het vertrouwen in de locaties door het aangaan van nieuwe 20- en 30-jarige huurcontracten met concerngarantie.’

Neem vrijblijvend contact met ons op
Wij vertellen u graag meer

+31 (0)20 643 83 81 info@reyersen.nl

Hoe is ons selectieproces opgebouwd?

STAPPEN

1. Selectie van vastgoed
Onze specialisten selecteren de meest veelbelovende vastgoedproposities en letten hierbij op de balans tussen risico, waarde en rendement.

2. Due diligence
Samen met onze partners voeren wij diverse analyses uit om te bepalen of het vastgoed aan alle kwaliteitseisen voldoet.

3. Structurering fonds
Bij de structurering wordt in samenwerking met specialisten de optimale juridische en fiscale structuur bepaald alsmede een prospectus opgesteld.

4. Goedkeuring van prospectus
Het prospectus wordt, indien van toepassing, ter goedkeuring aangeboden bij de AFM.

5. Aankondiging & deelname
Wij versturen een aankondiging aan onze relaties en brengen u daarmee op de hoogte van de mogelijkheid tot deelname.