North Curtis Island Estates (plaatsing in beperkte kring)

Voltekend. Deelname in dit fonds is niet meer mogelijk

Meld u aan om als eerste de aankondigingen van nieuwe fondsintroducties te ontvangen.In  2003 introduceerde initiatiefnemer Universal Partners een uniek project: North Curtis Island.
In het noorden van Curtis Island (Great Barrier Reef, Queensland, Australië) wordt ruim 2.400 hectare grond ontwikkeld om in meerdere individuele kavels tegen een aantrekkelijke opbrengst te kunnen worden verkocht. De grond is privé-eigendom, iets wat zelden voorkomt in Australië; grond op een eiland met toeristische bestemming is meestal in erfpacht uitgegeven.         

In samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren werd hiervoor in 2003 een winstdelende obligatielening uitgegeven, groot A$ 20.045.000 (circa € 12.000.000).

De grondstukken, met vanaf de heuvels een formidabel uitzicht op zee, worden verkocht aan de ‘happy few’, de rijken der aarde die rust, luxe en comfort zoeken. De grondstukken bevinden zich onder meer op Cape Keppel, de meest noordelijke punt van North Curtis Island en op Keppel Beach en Station Point Beach.

Om de verdere aanleg van infrastructuur en de verkoop van de kavels te financieren, zullen de laatste 294  obligaties à A$ 5.000 (totaal A$ 1.470.000, circa € 860.000), exclusief emissiekosten, worden uitgegeven. Deze obligaties zijn gelijk aan de eerder uitgegeven obligaties. Het verwachte totaalrendement bedraagt 24% per jaar, exclusief winstdeling van jaarlijks 10% van het resultaat. 
De obligatiehouders hebben het recht van eerste hypotheek.
Prognoses

 • Prognose totaalrendement
  24,0% per jaar
 • Uitkering
  Per kwartaal
 • Verwachte looptijd
  2 jaar
 • Partner
  Universal Partners BV
 • Minimale deelname
  € 5.000,-
 • Fondsvermogen
 • Beleggerskapitaal
  € 1.470.000,-
 • Hypotheek
  € 0,-

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.