23 december 2021

Emissie supermarktfonds snel voltekend

Door: Reyersen van Buuren Vastgoedbeleggingen

Supermarktvastgoed is hot. Dat bleek overduidelijk bij de recente tranche van het S5 Forum fonds. De initiële uitbreiding met € 6,7 miljoen was in korte tijd voltekend. Toen daarop werd besloten om deze verder te verhogen tot € 12,9 miljoen, was er wederom veel animo.

Inmiddels elf objecten

Dankzij deze succesvolle (dubbele) emissie kan de portefeuille van het supermarktvastgoedfonds flink worden uitgebreid met nieuwe aankopen. Inmiddels zijn drie zorgvuldig geselecteerde objecten toegevoegd met langjarige huurcontracten met betrouwbare marktpartijen. Het betreft locaties in Hardenberg (Lidl), Zutphen (Jumbo) en Etten-Leur (Dirk-supermarkt plus zeven winkelunits). Daarmee telt het groeifonds nu 11 locaties: naast de genoemde drie plaatsen ook objecten in Ede, Hoogeveen, Leeuwarden, Mierlo, Vaals, Valkenswaard, Velp en IJsselstein, met een gezamenlijke waarde van € 80 miljoen.

Supermarkten zijn essentieel, onmisbaar en daardoor bijzonder crisisbestendig.

De grote belangstelling voor beleggen in supermarktvastgoed is goed verklaarbaar: supermarkten bewijzen zich ook in crisistijd als essentieel, onmisbaar en daardoor bijzonder crisisbestendig. Als een van de weinige sectoren groeide de omzet sinds het begin van de coronacrisis: van normaal gesproken circa 2 tot 3% per jaar erbij naar maar liefst 11,2% extra vorig jaar. Sinds de recente lockdown zijn ook nu weer alleen boodschappenwinkels nog geopend.

De combinatie van rust en stabiliteit, de negatieve spaarrente én de sterke positie in de markt en samenleving maakt beleggen in supermarktvastgoed bijzonder aantrekkelijk. Beleggers delen mee in de huurinkomsten, die doorgaans zorgen voor een stabiele kasstroom, en in de mogelijke waardestijging van het vastgoed.

Doorgroeien naar € 250 miljoen

S5 Forum Fonds is het 19e supermarktvastgoedfonds (en het eerste groeifonds) van Sectie5 in samenwerking met Reyersen van Buuren Vastgoedbeleggingen BV. Het fonds richt zich op beleggingen in supermarkten en supermarkt-gedomineerde wijkwinkelcentra. Het groeifonds heeft als doelstelling om tot 2026 uit te breiden naar een belegd vermogen van € 250 miljoen.