17 november 2022

Emissie Marktstede Vastgoedfonds in korte tijd voltekend

Door: Reyersen van Buuren Vastgoedbeleggingen

Solide vastgoed blijft in trek bij beleggers. Zeker supermarkten, in een fonds met een stabiele kasstroom. De emissie van het nieuwe Marktstede Vastgoedfonds was daardoor in korte tijd voltekend.

Marktstede Vastgoedfonds belegt in vijf wijkwinkelcentra verspreid over Nederland met daarin onder meer zes supermarkten. Marktstede Vastgoedfonds is een samenvoeging van drie eerder door Sectie5 in samenwerking met Reyersen van Buuren geïnitieerde fondsen: Gelderstede Vastgoedfonds, Vaartstede Vastgoedfonds en Willemstede Vastgoedfonds. Door de samenvoeging verkrijgt Marktstede Vastgoedfonds alle objecten van die drie beleggingsfondsen; het neemt de exploitatie en het beheer van de objecten over en zal het vastgoed tegen het einde van de looptijd van het fonds verkopen.

De objecten bestaan uit vijf (wijk)winkelcentra met zes supermarkten gelegen in Zwolle, Tilburg, Heemskerk, Geldrop en Emmen. De zes supermarkten bestaan uit vier Jumbo-supermarkten, een Albert Heijn-supermarkt en een Lidl-supermarkt, samen goed voor 72% van de huurinkomsten van het fonds. De totale inkomsten uit verhuur bedragen € 3,3 miljoen per jaar.

Instappen was mogelijk vanaf € 5.000. Mede daardoor kwam er na de bekendmaking vrijwel direct een groot aantal inschrijvingen binnen. Nauwelijks drie weken na de aankondiging was de emissie al voltekend. De deelnemers mogen rekenen op een prognose contant rendement van gemiddeld 5,5% per jaar dat in kwartaaltermijnen wordt uitgekeerd, en een prognose totaalrendement van gemiddeld 9,3% per jaar.

Waarde bewezen

Max Marland, manager Investor Relations bij Reyersen van Buuren, begrijpt de grote belangstelling wel. “Marktstede Vastgoedfonds brengt drie fondsen van Sectie5 samen. De in totaal vijf goedlopende supermarktlocaties met zes supermarkten hebben ieder reeds hun waarde bewezen. Bovendien wordt liefst 72% van de huurinkomsten gegenereerd door supermarkten, wat doorgaans een goede indicator is voor een stabiele investering. Dit maakt Marktstede Vastgoedfonds voor veel beleggers een potentieel interessante aanvulling in een beleggingsportefeuille.”

Marktstede Vastgoedfonds is het twintigste supermarktgerelateerde vastgoedfonds dat Sectie5 Investments in samenwerking met Reyersen van Buuren heeft geïntroduceerd. Marktstede Vastgoedfonds is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.