Beleggen in vastgoed uitgelegd

Reyersen van Buuren heeft jarenlange ervaring met vastgoedbeleggingen. Wij vertellen u dan ook graag meer over de beleggingsvormen en wat de verschillen hiertussen zijn.

Bent u op zoek naar rust in uw beleggingsportefeuille en wilt u stabiele kasstromen?

Overweegt u om te gaan investeren, maar wilt u het risico van de aandelenmarkt liever vermijden? In dat geval kan het interessant zijn om te beleggen in vastgoed. Reyersen van Buuren legt uit hoe het werkt en waar u op moet letten.

De verschillen tussen vastgoedbeleggingen

U kunt op verschillende manieren beleggen in vastgoed: door zelf vastgoed aan te kopen, door te beleggen in beursgenoteerde vastgoedfondsen en door gezamenlijk vastgoed aan te kopen met ‘besloten’ vastgoedfondsen. Iedere variant heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Zelf vastgoed aankopen

Zelfstandig beleggen in vastgoed door zelf objecten aan te kopen, is niet voor iedereen de meest toegankelijke optie. Een dergelijke investering vergt veel vermogen en leidt tot minder spreiding in uw beleggingsportefeuille. Om een goede afweging te kunnen maken, moet u als belegger ook over de nodige vastgoedkennis beschikken. Tot slot bent u bij deze vorm van beleggen zelf verantwoordelijk voor het beheer, alhoewel u dit natuurlijk altijd kunt uitbesteden aan specialisten.

Beursgenoteerde vastgoedfondsen

Beleggen in vastgoed via beursgenoteerde vastgoedfondsen biedt een aantal voordelen. De omvang van de vastgoedportefeuille is doorgaans groot, waardoor u veel spreiding kunt realiseren. Daarbij is de inleg vaak laag en zijn de beleggingen ook makkelijk te verhandelen. Dit maakt beursgenoteerde vastgoedfondsen toegankelijker dan zelfstandige vastgoedbeleggingen.

Er zijn echter ook belangrijke nadelen. De waarde van uw belegging fluctueert immers met de grilligheid van de beurs, wat de stabiliteit van uw beleggingsportefeuille niet ten goede komt. Bovendien zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen doorgaans afstandelijk en onpersoonlijk, waardoor beleggers minder gevoel hebben bij hun investering.

Besloten vastgoedfondsen

Besloten vastgoedfondsen combineren de toegankelijkheid van beursgenoteerde fondsen met de persoonlijke aspecten van een individuele vastgoedbelegging. Wanneer u belegt in een besloten vastgoedfonds, dan participeert u samen met andere beleggers in een fonds met een professionele en gespecialiseerde organisatie. Deze neemt de aankoop en verkoop voor haar rekening, evenals het technisch en commercieel beheer van de beleggingsobjecten.

De inleg in een besloten vastgoedfonds is lager dan wanneer u zelf beleggingsvastgoed zou aankopen. Hierdoor bent u in staat om uw financiële beleggingsruimte optimaal te benutten en een bredere spreiding in uw beleggingsportefeuille te realiseren. Participaties in besloten vastgoedfondsen zijn in beginsel overdraagbaar.

De voordelen van beleggen in vastgoedfondsen

Reyersen van Buuren maakt een weloverwogen selectie van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Dit maakt het eenvoudiger om te beleggen in vastgoed, aangezien u zeker weet dat iedere belegging reeds kritisch en zorgvuldig is onderzocht voordat u de aankondiging ontvangt.

Beleggen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen heeft daarbij een aantal specifieke voordelen:

  • U investeert in tastbare objecten met reële waarde
  • Lage minimale deelnamebedragen maken het mogelijk om meer spreiding in uw beleggingsportefeuille aan te brengen
  • Het rendement is stabiel en wordt periodiek aan u uitgekeerd
  • Uw belegging heeft een afgewogen risicoprofiel
  • De investering is niet gevoelig voor schommelingen op de beurs
  • U kunt vertrouwen op professioneel fondsbeheer

Kiezen voor betrouwbaarheid

Beleggen in vastgoed is nooit zonder risico. Vastgoedbeleggingen kunnen bijvoorbeeld beïnvloed worden door groei of krimp van de economie. Reyersen van Buuren gaat daarom altijd zeer zorgvuldig te werk bij de selectie en controle van nieuwe vastgoedfondsen. De vastgoedbeleggingen die wij voor onze beleggers selecteren, bieden interessant rendement met afgewogen risico. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Wij leggen het graag aan u uit in een persoonlijk gesprek.