Nieuws


Kantorenmarkt Madrid naar precrisisniveau

Het totale volume aan kantoorbeleggingen in Madrid kan dit jaar oplopen tot 2 miljard euro, terwijl de prime yields al onder de 4 procent zijn gedoken.
Dat blijkt uit een analyse van Knight Frank. De vastgoedadviseur spreekt van recordlage aanvangsrendementen voor de Spaanse hoofdstad. De kantoorprijzen benaderen hun precrisisniveau van augustus 2008. Oorzaak is de grote concurrentie tussen beleggers om kantoorgebouwen. Een andere reden is de verwachte huurprijsstijging in het topsegment. De adviseur verwacht de komende twee jaar een stijging van meer dan 10 procent per jaar.

De kantooropname is dan ook robuust met een opnamevolume dit jaar van naar verwachting 500.000 m2. De leegstand bedraagt evenwel 10 procent. Op de beste locaties is echter sprake van krapte. Ook de flinke economische groei en de politieke stabiliteit na de recente parlementsverkiezingen dragen bij aan het goede investeringsklimaat. De eerste negen maanden verworven investeerders 1,1 miljard euro aan kantoren in Madrid. Knight Frank voorspelt een totaal beleggingsvolume eind 2016 van 2 miljard euro. (MvL)

Terug